Saturday, November 19, 2011

17. FREIBURG!

Laupäeva hommikul tõusime Noraga vara üles, kuna meid ootas Saksamaa ja Freiburg!! Nimelt oli trip sinna tegelikult mu sünnipäevakink Noralt ja Elenalt, aga üli busyd nagu me oleme, jõudsime teostuseni alles kaks kuud hiljem:D
Niisiis, kell kümme istusime juba rongis ja sõitsime Freiburgi poole. See kahesaja tuhande elanikuga edela-saksa linn asub umbes 50km kaugusel Baselist. Umbes veidi vähem kui tunni aja pärast jõudsime kohale ning kui olime kindlaks teinud kuhu suunda jääb kesklinn, võtsime suuna sinna poole. Esimese asjana oli plaanis külastada postkontorit, et saata ära mu pakk Eestisse, kuna siit Šveitsist saatmine oleks lihtsalt nii palju kallim. Kui pakike hea ja parema šveitsi kraamiga oli teele pandud, otsisime üles ostutänava. Sealt sain omale väga mõistliku hinnaga teksad, kampsuni ja kindad ning täiendasime ka oma juuksehooldusvahendite- ja meigivarusid. Lõunaks sõime "saksa rahvustoitu"  döner kebabi. Siinsed kohalikud türklased teevad seda tõesti superhästi ning nelja euro eest saab kõhu terveks päevaks täis.
Käisime korra ka toidupoest läbi ning seal tekkis mul esimest korda tunne, et äkki oleks pidanud ikka Saksamaale vahetusaastale minema. Lihtsalt kõik täpselt samad tooted mis Šveitsiki (kaasaarvatud šveitsi šoks ja juust jms), on kolm korda odavamad. Õnneks Šveitsi imeline loodus ja toredad inimesed kompenseerivad selle rahakotivaenuliku hinnataseme.
Kui varbad juba valutasid poodide kammimisest ning silme eest oli kirju, otsustasime minna kohvikusse jalgu puhkama. Nagu tüüpiline välismaale sattunud eestlane ikka, pidin minagi just Starbucksis kohvi jooma.
Pärast puhkepausi käisime veel mõnest poest läbi, tegime Elena kaameraga pilte ning nautisime eriti lahedaid tänavamuusikuid.
Koju jõudsime alles peale seitset ning kuigi alguses oli veel plaan Noraga õhtul välja minna, olime nii väsinud, et lebotasime lihtsalt terve õhtu teleka ees.






No comments:

Post a Comment