Sunday, March 18, 2012

26. Teater!

Kunagi rääkisin vist, et teeme klassiga teatriprojekti. Siin  peaaegu kõik 11. klassid lavastavad mingi etenduse ning kannavad kolmel õhtul selle koolis ette. Piletite müügist saadud tulu läheb lõpureisi kassasse. Ja peab ütlema, et need summad on ikka üsna korralikud. Veel lasevad kõik klassid ka kavad trükkida, kus lisaks klassi ning etenduse tutvustusele on ka erinevate firmade reklaam sees. Ka reklaamipinna müük on üks raha sissetuleku allikas. Meil oli kavadega ilge jama, sest trükikoda pani näkku ning unustas need õigeaegselt trükkida. Seega pidime veel viimasel minutil leidma uue firma, mis oleks nõus järgmiseks päevaks seitsesada vihikukest trükkima.
Aa, ning nädal enne etendusi toimus meil teatrilaager. Nädal aega veetsime saksa keele õpetaja ja meie lavastajaga Baselist tunni aja kaugusel laagrimajas ning tegime päevad läbi teatriproove. Sellegipoolest oli kogu laager tore ning õhtud klassi seltsis olid tõeliselt lõbusad. Sain klassi rahvaga palju lähedasemaks ning õppisin neid rohkem tundma.
Laagrist koju tulles, kogunesime veel poole klassi rahvaga klassiõe Miriami juude, kus pidasime niiöelda laagri afterparty't.
Nüüdseks on ka kõik kolm etendust läbi ning võib öelda, et meie tükk õnnestus ning saime ka väga head tagasisidet. Meie etendus polnud selline traditsiooniline, vaid pigem moderne inimkonna tulevikust pajatav tükk. Minu osa küll eriti suur polnud, kuid minu jaoks täitsa piisav ning sain laval isegi eesti keelt rääkida. :)
Kuna ilm oli nii super (üle kahekümne soojakraadi) läksime peale viimast etendust terve klassiga Rheini äärde tšillima-grillima ning veetsime koos mõnusa õhtu.




No comments:

Post a Comment