Thursday, January 5, 2012

20. vaheaeg, mis võttis põlve nõrgaks (sõnaotseses mõttes)

Kuni 3. jaanuarini kestis mul nädalane jõuluvaheaeg. Minul kestis isegi üks päev kauem, kuna otsustasin viimasel koolipäeval "kontingent"i kasutada. Siin on nimelt selline süsteem, et poolaasta jooksul võib põhjuseta kaheksa poolpäeva/neli täispäeva puududa.
Juba mitmeid kuid oli ette planeeritud, et veedame jõulud ja uusaasta Kanderstegis. Seega sõitsime reede pärastlõunal sinna, kaasas kuusk, kingitused ja jõulusöögid. 24. detsembri hommikul magasime mõnusalt pikalt välja, sõime ning seejärel sättisime suusakeskuse poole. Nii hea oli üle pika aja suuskadel mägedest alla tuisata, lõunal kuuma kakaod juua ning imelist vaadet nautida. Esimesel päeval oli ilm üsna sombune ja terve päev sadas paksu lund, kuid järgmised päevad olid selged, päikselised ja soojad, kuid samas parajalt lumerohked. 
Jõululaupäeva õhtu veetsime perega koos fondue chinoise't süües. See on šveitsi traditsiooniline jõulutoit, nagu harilik fondüü, kuid juustu asemel on kuum puljong, mille sisse kastetakse lihatükikesi. Peal sööki laulusime mõned jõululaulud ning jagasime kingitusi. Mina sain käekoti, komplekti BodyShopist, ning ingli, mida saab aroomiõliga täita ning tuppa lõhnama panna.
Järgmised neli päeva möödusid mäe peal, kuni viiendal päeval suutsin nii õnnetult kukkuda, et mitmest katsest hoolimata, enam püsti ei saanud. Üks abivalmis mees, kutsus mulle mootorsaani järele ning sellega veeti mind suusakeskusesse. Sealt leidsin ehmunud hostpere üles ning kohe sõitsime kohaliku külaarsti juurde. Tehti röntgen ja öeldi, et ilmselt on vasakus põlves menisk ja mingid sidemed puruks. Anti tabletid, kargud ja põlvetugi ning saadeti koju. Järgmised päevad veetsin enamus aja diivanil raamatut lugedes ja telekat passides.  
Ka vanaaastaõhtu möödus üsna vaikselt. Paar külalist olid, sõime, valasime tina ning vahtisime rakette. 
Eile käisin hostemaga Baseli arsti vastuvõtul. (Kusjuures haiglates šveitsi täpsus ei kehti mitte kuidagi. Kuigi mul oli kinnipandud aeg, sain arsti kabinetti kaks tundi hiljem.) Arst katsus ja väänas igatpidi jalga ning arvas, et menisk on siiski korras. Siiski pean ülejärgmisel nädalal põhjalikku röntgeni minema, kust on täpsemalt näha, mis viga. Aa, uue põlvetoe sain ka, moodsam mudel, millega saan põlve painutada ka:D Nüüd saan kodus juba peaaegu ilma karkudeta hakkama. 
Pühapäeval yfuga suusalaagrisse. Kuigi jahh, minu jaoks on suusatamine nüüd pikemaks ajaks läbi...

                                                                   Meie vaheajakodu


                                                    Minu kõige soojem uusaasta vist üldse:D

2 comments: